BESTELLEN

Heb ik een account nodig om te bestellen?

Je hebt geen account nodig om bij ons te bestellen. We raden het wel aan om een account aan te maken. Zo kan je namelijk al je bestellingen inzien, factuur en verzendadressen beheren en je hoeft bij je volgende bestelling geen gegevens meer in te vullen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra wij jou bestelling hebben verzonden krijg je van ons een mailtje met de track&trace code. Zo kan je checken wanneer jou nieuwe MADAM the label item wordt geleverd.

VERZENDING

Welke verzendmethodes bieden jullie aan?

Wij verzenden al onze bestellingen via PostNL. Je kunt kiezen uit een postzegel, brievenbuspakket of een normaal pakket. Nadat je bestelling is verzonden krijg je van ons een track&trace code per mail gestuurd. (behalve als je gekozen hebt voor een postzegel)

Verzenden jullie ook buiten Nederland?

Jazeker! Selecteer bij het afrekenen in welk land je jouw bestelling wilt laten leveren. Zodra je een land hebt gekozen kun je alle beschikbare verzendopties bekijken.

Hoelang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?

Meestal is je bestelling binnen 1 a 2 werkdagen verwerkt en verzonden.

Als je een bestelling wilt aanpassen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@madamthelabel.com. Hetzelfde geldt voor het annuleren van een bestelling.

Als je een bestelling wilt aanpassen neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@madamthelabel.com. Hetzelfde geldt voor het annuleren van een bestelling.

Heeft u nog vragen?

Zat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.